Acasă Economie București: România va ajuta Rep. Moldova în fața sancțiunilor impuse de Rusia

București: România va ajuta Rep. Moldova în fața sancțiunilor impuse de Rusia

DISTRIBUIȚI

importurile de fructe din Republica Moldova– 130129 – 23072014 – Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern, că România va ajuta Rep. Moldova în fața sancțiunilor impuse de Rusia. ”Sancţiunile şi necazurile ajung, din păcate, în special spre cei de pe partea cealaltă a Prutului. Am discutat cu prim-ministrul Leancă şi va avea tot sprijinul nostru în ceea ce priveşte măsurile de sancţiune economică la care Moldova este supusă din partea Federaţiei Ruse”, a spus Ponta.Acesta a precizat că ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a discutat despre sprijinirea Moldovei cu comisarul european în acest domeniu, anunță Mediafax. ”Din partea României, tot sprijinul pentru ridicarea cotelor pe piaţa europeană pentru produsele agro-alimentare din Moldova”, a adăugat premierul.

După cum se știe, Rusia a interzis, începând de luni, importurile de conserve de fructe şi legume din Rep. Moldova, după ce a decis să impună un embargo asupra fructelor moldoveneşti, din cauza unei „insecte periculoase”.

De cealaltă parte, autoritățile de la Chişinău consideră că decizia de a impune aceste embargouri este generată de interese geopolitice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.