Acasă Uncategorized CEDO obligă Rusia să plătească 1,9 miliarde despăgubiri acţionarilor Yukos

CEDO obligă Rusia să plătească 1,9 miliarde despăgubiri acţionarilor Yukos

DISTRIBUIȚI

 yukos– 130310 – 31072014 – Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a hotarat joi ca Rusia sa plateasca aproape 1,9 miliarde de euro fostilor actionari ai fostului grup petrolier Yukos, detinut de Mihail Hodorkoski, ca despagubiri pentru neregulile din cadrul procedurii fiscale declansate impotriva acestei societati in 2000, potrivit AFP.Reclamantii au afirmat ca actioneaza impotriva a circa 55.000 de fosti actionari spoliati. Ei reclamau o despagubire mult mai mare din partea Moscovei – aproape 38 de miliarde de euro – in cadrul acestei proceduri in care CEDO a transat pe fond in septembrie 2011.

La acea data, CEDO a considerat ca anumite aspecte din procedura fiscala intentata impotriva Yukos a adus atingere drepturilor fundamentale.

CEDO a refuzat in schimb sa considere ca Moscova a impins deliberat la faliment, in 2007, societatea opozantului Mihaïl Hodorkovski.

Decizia de joi, care poate fi atacata in apel, intervine in conditiile in care Rusia tocmai a fost condamnata, luni, de un tribunal international, curtea permanenta de arbitraj de la Haga, sa plateasca despagubiri de 50 de miliarde de dolari fostilor actionari ai Yukos. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.