Acasă Nord-Vest Cluj Cluj: Fostul şef al Controlului Trafic Rutier Cluj, trimis în judecată

Cluj: Fostul şef al Controlului Trafic Rutier Cluj, trimis în judecată

DISTRIBUIȚI

129797 – 11072014 – Fostul șef al Controlului Traficului Rutier Cluj, Rareș Pop, și încă doi inspectori din cadrul aceleiași   instituții, Claudiu Crișan și Ioan Dohotar, au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, pentru corupție.

Rareş Pop, inspector șef teritorial (7 județe) în cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu comis în formă continuată cu obținere de foloase necuvenite, (40 de acte materiale), divulgarea de secrete, fals intelectual, șantaj şi luare de mită.

Claudiu Crişan, inspector coordonator al Biroului județean Cluj, este acuzat de abuz în serviciu si divulgarea secretului de serviciu.

Intre 2012 si 2014, inspectorul șef teritorial Pop a protejat interesele economice ale unor firme, obtinand in schimb diferite avantaje materiale.

În plus, inculpații au divulgat, în mod repetat operatorilor de transport, date privind locul amplasării echipajelor de control în trafic, intervalul orar de acțiune al acestora ori date privind existența unor reclamații înregistrate în evidențele ISCTR, astfel încât, beneficiarii acestor informații să evite aplicării sancțiunilor pecuniare și a măsurilor complementare. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.