Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Declarații ale ambasadorului Ucrainei în România

Declarații ale ambasadorului Ucrainei în România

DISTRIBUIȚI

130018 – 18072014 –  Ambasadorul Ucrainei la București, Teofil Bauer, a transmis condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor catastrofei aviatoce care a avut loc în Ucraina, la granița cu Rusia. În cadrul unei conferințe de presă, diplomatul a declarat ca prăbușirea avionului este ”o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci pentru lumea întreagă” și a precizat că Ucraina are dovezi că avionul a fost doborât de teroriști cu arme rusești.

Ambasadorul ucrainean a anunțat constituirea unor comitete de criză pentru gestionarea situației și că familiile victimelor vor primi vize în regim de urgență.

De asemenea, Teofil Bauer a vorbit despre negocierile pe care autoritățile de la Kiev le poartă cu separatiștii pro-ruși pentru a se permite accesul în zona accidentului, pentru anchetă și pentru recuperarea rămășițelor pământești ale victimelor.

Serviciul Aviatic de Stat din Ucraina a impus o zonă de interdicţie aeriană deasupra regiunilor Doneţk, Luhansk şi, parţial, Harkiv, în urma prăbuşirii avionului malaysian, iar ministerul ucrainean pentru Infrastructură a anunţat că Guvernul a înfiinţat o comisie pentru a investiga prăbuşirea avionului.

O cursă a companiei Malaysia Airlines care decolase din Olanda pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur s-a prăbușit joi după-amiază la granița dintre Ucraina și Federația Rusă. Toți 283 de oasageri și 15 membri ai echipajului și-au pierdut viața.

Serviciile secrete americane au confirmat că avionul a fost doborât de rachete trase de la sol.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.