Acasă Externe G7 ameninţă Rusia cu sancţiuni şi mai dure

G7 ameninţă Rusia cu sancţiuni şi mai dure

DISTRIBUIȚI

family_photo_G7– 130300 – 31072014 – Rusia va fi tinta unor noi sanctiuni daca sprijina in continuare actiunea separatistilor din estul Ucrainei, au avertizat liderii mondiali din grupul G7.

Liderii tarilor din G7 (Statele Unite, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Canada) au afirmat ca Rusia a incalcat „suveranitatea, integritatea teritoriala si independenta Ucrainei”, potrivit BBC.

Statele din G7 au afirmat ca Rusia ar putea sa „aleaga calea deescaladarii” tensiunilor si au avertizat ca presedintele rus Vladimir Putin va suporta sanctiuni si mai dure daca ii sustine in continuare pe insurgenti.

De asemenea, liderii G7 au facut apel atat la guvernul ucrainean, cat si la rebelii din est sa inceteze focul in zona prabusirii avionului Malaysia Airlines cu aproape 300 de oameni la bord, printre care si un roman.

Noile amenintari vin dupa ce SUA si Uniunea Europeana au anuntat, marti, sanctiuni noi pentru Rusia, ce lovesc in sectoarele energetic, bancar si de aparare. Este cea mai dura actiune internationala de pana acum impotriva Rusiei, cauzata de sustinerea rebelilor din estul Ucrainei.

Masurile marcheaza inceputul unei noi faze in cea mai importanta confruntare dintre Moscova si Occident de la sfarsitul Razboiului Rece, confruntare adancita de doborarea avionului Malaysian Airlines, la 17 iulie, in teritoriul ucrainean controlat de rebelii inarmati de rusi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.