Acasă Externe Germania: Românii, umiliți din nou prin decizii ridicole

Germania: Românii, umiliți din nou prin decizii ridicole

DISTRIBUIȚI

129821 – 14072014 – România a cucerit sâmbătă o medalie de argint în prima zi a finalelor la Campionatele Europene de kaiac canoe de la Brandenburg, Germania, însă cei patru componenţi ai ambarcaţiunii de canoe 4 (1.000 metri) nu s-au putut bucura de rezultatul lor din cauză că au fost descalificaţi. In componenţa Gabriel Gheoca, Iosif Chirilă, Petre Condrat, Florin Comănici, canoea tricoloră a făcut o cursă bună şi a trecut linia de sosire la o secundă în spatele câştigătorilor din Belarus. Departajarea dintre locurile doi şi trei s-a făcut la fotofiniş (locul trei i-a revenit Ungariei), iar braţele ridicate după kilometrul de efort teribil anunţau scânteia de bucurie din grupul românilor. O bucurie cu atât mai motivată în cazul lui Petre Condrat (33 de ani), revenit în barca tricoloră după o pauză de nouă ani.

La câteva minute după cursă a venit însă lovitura. Românii au fost descalificaţi pe motiv că s-au apropiat prea mult de culoarul alăturat! Competiţia s-a desfăşurat pe o vreme destul de capricioasă, cu un vânt puternic care i-a incomodat pe participanţi. „Motivul pentru care am fost descalificaţi este că ne-am născut în România!”, a declarat Condrat pentru ProSport.

”Am fost descalificaţi de un arbitru care a anunţat la finalul cursei că am mers strâmb. Nu am fost însă singurii. Din cauza condiţiilor meteorologice şi a organizării, mai toţi au avut probleme. Dar asta este când eşti român“, a comentat şi Florin Comănici. ”Am trecut de la agonie la extaz. Sunt incapabil să spun ceva“, a punctat şi Gabriel Gheoca. – PROMPT MEDIA, sursa: www.prosport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.