Acasă Economie București: Magistrații condamnați pentru corupție rămân fără pensiile speciale. Președintele a promulgat...

București: Magistrații condamnați pentru corupție rămân fără pensiile speciale. Președintele a promulgat legea

DISTRIBUIȚI

magistrati129848 – 14072014 Președintele Traian Băsescu a promulgat legea care prevede eliminarea pensiilor speciale ale magistraților condamnați definitiv pentru fapte de corupție.

Potrivit unui comunicat al Administrației prezidențiale, șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaților, în data de 22 octombrie 2013, a ajuns ulterior la Senat, unde a fost amânat în mai multe rânduri.

Legea a fost adoptată de plenul Senatului în data de 18 iunie, cu 98 de voturi ”pentru”, un vot ”împotrivă” și o abținere și prevede că nu beneficiază de pensia de serviciu și de indemnizație judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat magistraților care, chiar ulterior eliberării din funcție, au fost condamnați definitiv pentru corupție sau fapte asimilate infracțiunilor de corupție. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.