Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Mihnea Costoiu: „Nu există riscuri pentru sănătatea publică pe litoralul românesc”

Mihnea Costoiu: „Nu există riscuri pentru sănătatea publică pe litoralul românesc”

DISTRIBUIȚI

129631– 06072014 – În condiţiile semnalării de către autorităţile de resort din Bulgaria a unui posibil risc cu privire la sănătatea persoanelor aflate pe litoral, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, a solicitat instituţiilor din domeniul cercetării şi al protecţiei mediului realizarea unui raport cu privire la situaţia apelor marine din România, precum şi efectuarea de verificări cu privire la existenţa unor riscuri similare în zona litoralului Mării Negre.

,,Pentru moment, datele ştiinţifice cuprinse în analizele periodice arată că nu există niciun risc pentru sănătatea publică a turiştilor aflaţi pe litoral. Cu toate acestea, vom efectua verificări suplimentare, ale căror concluzii vor fi comunicate publicului în cel mai scurt timp”, a declarat ministrul Costoiu.

Calitatea apelor de îmbăiere din România se află permanent în atenţia autorităţilor, fiind obiectul unor analize bilunare efectuate de către Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină, în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral. Cele mai recente rapoarte nu indică existenţa vreunui pericol public sau a unei contaminări a litoralului românesc. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.