Acasă Externe Ministrul român de Externe, la Croatia Forum

Ministrul român de Externe, la Croatia Forum

DISTRIBUIȚI

129764 – 10072014 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, va participa la Dubrovnik la cea de-a noua ediţie a conferinţei internaţionale Croatia Forum, organizată anual de Croaţia. Tema din acest an vizează procesul de integrare europeană a statelor din Balcanii de Vest.La actuala ediţie au fost invitaţi să participe înalţi oficiali europeni, miniştri de externe din statele membre UE şi din ţările vizate de politica de extindere, alături de invitaţi din China, Japonia, SUA, Noua Zeelandă.

Conferinţa urmează să fie inaugurată de preşedintele Croaţiei, Ivo Iosipovici, şi prim-ministrul Zoran Milanovic, cu participarea comisarului european pentru extindere şi politica de vecinătate, Štefan Füle, precum şi a ministrului italian al afacerilor externe, Federica Mogherini, reprezentând Preşedinţia italiană a Consiliului UE.

Evenimentul organizat de guvernul croat va fi structurat pe trei secţiuni de dezbateri: „Integrarea europeană a Balcanilor de Vest: similarităţi şi diferenţe”; „Viitorul politicii de extindere a UE”; „Provocările actuale pentru valorile europene”.

Ministrul Titus Corlăţean va susţine o intervenţie în cadrul conferinţei, pe tema viitorului politicii de extindere a Uniunii Europene, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.