Acasă Externe Rep. Moldova: Acordul de Asociere, promulgat la Chișinău, ratificat la Vilnius

Rep. Moldova: Acordul de Asociere, promulgat la Chișinău, ratificat la Vilnius

DISTRIBUIȚI

129690 – 08072014 –  Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, a semnat, astăzi (8 iulie 2014 – n.r.), decretul pentru ratificarea Acordului de Asociere între Rep. Moldova şi Uniunea Europeană. Acordul de Asociere a fost semnat în data de 27 iunie la Bruxelles. Documentul a fost ratificat de Parlamentul Rep. Moldova în data de 2 iulie.

Tot astăzi, Seimul Lituaniei a ratificat documentul cu majoritatea voturilor deputaților lituanieni.

“Acordurile de Asociere semnate între Rep. Moldova, Georgia, Ucraina şi Uniunea Europeană sunt instrumente ambiţioase de cooperare ale unei noi generaţii care va aprofunda relaţiile politice şi economice cu UE. De asemenea, Acordurile au rolul de a integra treptat aceste ţări în anumite segmente ale pieţei interne comune a UE, creînd astfel o zonă de liber schimb aprofundat şi cuprinzător”, se precizează în comunicat oficial al Seimului.

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevičius, a subliniat că “aceste acorduri ar permite nu doar ca ţările vizate să întreprindă imediat anumite reforme, dar ar aduce, de asemenea, beneficii economice pe termen lung atât lor, cât şi Uniunii Europene, datorită unei pieţe extinse în mod semnificativ”.

Vilnius este capitala care a găzduit în toamna anului trecut Summitul Parteneriatului Estic. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.