Acasă Social Tulcea: Poliţişti de la Serviciul Permise, trimişi în judecată pentru luare de...

Tulcea: Poliţişti de la Serviciul Permise, trimişi în judecată pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

129510 – 01072014 –  Procurorii DNA din Constanța l-au trimis în judecată, din arest preventiv, pe subcomisarul Ionel Olăraş, precum și pe alti doi colegi ai sai – inspectorul principal Florea Străinu si agentul sef Gheorghe Constantinde la Serviciul de Permise Tulcea, pentru luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că la data de 16 ianuarie 2014, cei trei, în calitate de polițiști din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, au primit de la o persoană, suma totală de 2.800 lei, plus produse alimentare şi băuturi alcoolice, pentru a favoriza mai mulți candidați la examenul de obținere a permisului de conducere, organizat în orașul Măcin, judeţul Tulcea.

Concret, cursanții erau abordați de către instructorii auto sau de către reprezentanții școlilor de șoferi care, afirmând că au influență asupra lucrătorilor din cadrul SPCRPCÎV Tulcea, pretindeau sume cuprinse între 150 și 300 euro, promițând în schimbul acestora, promovarea probei practice.

În acest context, la data de 16 ianuarie 2014, în orașul Măcin a avut loc examinarea cursanților din această localitate, la care au participat printre alții, Străinu, Olăraș şi Constantin, în calitate de examinatori.

Anterior începerii probei practice, cei trei inculpați au fost invitați la o masă de protocol, organizată în incinta unei societăți comerciale. Cu această ocazie, cei trei au primit de la o persoană, pe lângă alte foloase (produse alimentare şi băuturi alcoolice), câte 400 lei pentru fiecare dintre cei 7 candidați ai școlii sale de șoferi, de la care ea pretinsese și primise anterior suma de 150 euro, de persoană.

Astfel, Constantin a primit 1.200 lei pentru trei candidați, iar ceilalți doi inculpați au primit fiecare câte 800 lei pentru câte doi candidați examinați.

În aceeași zi, autoturismul aparținând MAI și folosit pentru deplasare de cei trei inculpați veniți pentru examinare a fost alimentat cu benzină în valoare de 200 lei, de către persoana care intermedia relaţia dintre inculpaţii examinatori şi candidaţi.

Procurorii au pus sechestru asupra mai multor imobile care aparțin celor trei inculpați.

Inculpații Liviu Manoliu şi Constantin Chiriac au încheiat cu procurorii DNA, în faza de urmărire penală acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru infracţiunile reţinute în sarcina lor.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.