Acasă Externe Ucraina: Morţi, evacuări şi un elicopter doborât în regiunea Doneţk

Ucraina: Morţi, evacuări şi un elicopter doborât în regiunea Doneţk

DISTRIBUIȚI

129811 – 13072014 – Auto-proclamatele autoritati ale Republicii Populare Donetk, o regiune separatista din estul Ucrainei, evacueaza civilii din suburbiile orasului Donetk, pe fondul intensificarii confruntarilor dintre separatisti si armata ucraineana.

Populatia din orasul Mariinka, aflat la vestul Donetkului, este evacuata, a precizat premierul asa-zisei republici, Alexander Borodai, potrivit  Itar Tass.

La Mariinka se poarta lupte grele intre militiile Republicii Populare si armata ucraineana.

„In primul rand, evacuam copiii. Refugiatii se indreapta spre Rusia si putem vorbi despre cateva sute de refugiati”, a aratat Borodai. Pe langa evacuarea „oficiala”, multi localnici fug pe cont propriu din fata confruntarilor, folosindu-se fie de masina proprie, fie de transportul municipal.

Armata ucraineana bombardeaza localitatea din regiunea Donetk si pana acum a distrus o fabrica de lactate, o fabrica de cauciucuri si o statie de canalizare. Potrivit unor rapoarte neverificate, cel putin 30 de persoane au murit in Mariinka in urma confruntarilor.

Militia din Donetk a anuntat, sambata, ca a reusit sa doboare un elicopter Mi-24 al armatei ucrainene, in suburbiile orasului Snejni. Anterior, luptatorii se laudau ca au doborat un avion Su-25, in Gorlovka, tot regiunea Donetk.

Dupa un armistitiu de zece zile ignorat de separatisti, luptele grele s-au reluat in estul Ucrainei. De o saptamana, ambele parti ale conflictului au suferit pierderi importante. Fortele Kievului au reluat bombardarea cu artilerie grea a pozitiilor separatistilor, inclusiv zonele civile. Kievul a facut un pas important prin preluarea posturilor de trecere la granita cu Rusia, in incercarea de a incercui si dobori rebelii pro-rusi. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.