Acasă Uncategorized Ucraina și Rusia permit anchetarea internațională în cazul doborârii avionului malaesian

Ucraina și Rusia permit anchetarea internațională în cazul doborârii avionului malaesian

DISTRIBUIȚI

malaysia airlines – 130072 – 21072014 – Ucraina este dispusă să permită ca ancheta privind doborârea avionului malaezian să fie coordonată de partenerii occidentali ai ţării, a declarat, luni, premierul Arseni Iaţeniuk, anunță Radio România. El a adăugat că nu are nicio îndoială că avionul a fost doborât, cel mai probabil de un sistem de rachete operat de profesionişti. Arseni Iaţeniuk a intervenit în contextul în care Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite supune, luni, la vot o rezoluţie care solicită ca anchetatorii tragediei aeriene din estul Ucrainei să primească acces nelimitat la locul impactului.

Varianta unei comisii internaţionale este susţinută şi de Rusia, prin preşedintele Vladimir Putin care, însă, într-un mesaj difuzat după convorbiri cu mai mulţi lideri occidentali, a lăsat din nou să se înţeleagă că Ucraina ar fi responsabilă de producerea tragediei.

Într-un mesaj difuzat în cursul nopţii, primu special consacrat prăbuşirii avionului malaezian, preşedintele Vladimir Putin s-a angajat că Rusia va depune toate eforturile pentru rezolvarea paşnică a crizei din estul Ucrainei.  ”Rusia va face tot ce depinde de ea pentru  trecerea conflictului din Ucraina din faza sa actuală militară în faza discuţiilor la masa de negocieri”, a spus Vladimir Putin.  În mod indirect, preşedintele rus a acuzat Kievul că, neprelungind armistiţiul declarat luna trecută, poartă răspunderea pentru tragedia din regiunea Doneţk.

”Se poate afirma cu certitudine că, dacă pe 28 iunie acţiunile militare din estul Ucrainei nu ar fi fost reluate, această tragedie, aproape sigur, nu s-ar fi produs. Totodată, nimeni nu trebuie şi nu are dreptul să folosească această tragedie pentru a-şi atinge propriile scopuri politice înguste şi interesate. Asemenea evenimente trebuie nu să dezbine, ci să unească oamenii”, a afirmat preşedintele rus.

Preşedintele Putin a subliniat că este necesar ca la locul catastrofei să lucreze o comisie internaţională de experţi în formulă completă, sub egida Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO) şi ca experţilor să le fie asigurată securitatea absolută şi coridoarele umanitare necesare pentru desfăşurarea activităţii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.