Acasă Cultura/Media Actriţa Lauren Bacall era de origine română

Actriţa Lauren Bacall era de origine română

DISTRIBUIȚI

130564 – 13082014 – Lauren Bacall, o veritabilă legendă a „Epocii de Aur” de la Hollywood, a făcut parte dintr-o extinsă familie evreiască, fiind de origine română pe linie maternă, dar şi verişoară a lui Shimon Peres, fost președinte al Israelului.

Lauren Bacall, al cărei nume real a fost Betty Jean Perske, s-a născut în cartierul Bronx din New York, la 16 septembrie 1924, fiind singurul copil al unor imigranţi evrei. A avut o copilărie dificilă, întrucât tatăl ei, William Perske, şi-a părăsit familia pe când micuţa Lauren avea doar şase ani, potrivit Digi24.

În ciuda despărţirii părinţilor, ea a fost mereu în atenţia extinsei sale familii evreieşti, având un cerc adorat de unchi şi mătuşi, dar şi o bunică, Sophie, care a emigrat din România, pe când copiii săi erau foarte mici.

Unul dintre unchii viitoarei celebre actriţe a împrumutat-o pe mama acesteia, Natalie (Weinstein) Perske, cu bani pentru a urma cursurile unei şcoli costisitoare.

Un alt fapt inedit al vieţii celebrei actriţe este acela că unul din verii săi a fost Shimon Peres, care avea să ajungă premier şi preşedinte al Israelului.

Lauren Bacall, actriţa care dintr-o tânără sensibilă cu ochi albaştri şi o voce profundă a devenit o veritabilă legendă a „Epocii de Aur” de la Hollywood, a murit marţi la vârsta de 89 de ani, din cauza unui accident cerebral. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.