Acasă Sud-Est Braila Brăila: Bunea Stancu, suspendat din funţia de preşedinte al CJ Brăila

Brăila: Bunea Stancu, suspendat din funţia de preşedinte al CJ Brăila

DISTRIBUIȚI

130558 – 13082014 – Președintele Consiliului Județean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și vicepreședintelele CJ, Florin Mija, aflați în arest la domiciliu, au fost suspendați din funcție marți, prin ordine semnate de prefectul de Brăila, Vasilica Vîlcu.

„Prefectul de Brăila a semnat cele două ordine de suspendare din funcție pentru Gheorghe Bunea Stancu și Florin Mija, care au fost trimise la Inspectoratul Județean de Poliție Brăila. Ei trebuie să le comunice, pentru ca ordinele să devină executorii. Cele două ordine au fost semnate în baza sentinței penale trimise de Tribunalul Galați”, a declarat directorul Cancelariei prefectului, Mircea Tudosie.

Tribunalul Galați a decis vineri seara ca președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, și vicepreședintelele CJ, Florin Mija, să fie arestați la domiciliu, după ce joi cei doi au fost reținuți de procurorii DNA, fiind acuzați de abuz în serviciu și de conflict de interese.

Alături de cei doi a fost reținut și șeful biroului Achiziții publice din aceeași instituție, Nicolae Moisiu. Vicepreședintele CJ Florin Mija și șeful de la Achiziții, Nicolae Moisiu, au fost membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții publice la data faptelor și sunt acuzați de abuz în serviciu în formă continuată.

DNA susține că, în perioada 2009-2010, Gheorghe Bunea Stancu și ceilalți doi inculpați și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziții publice.

Potrivit procurorilor, modul în care au fost organizate și derulate procedurile de achiziție publică a condus la situația ca trei firme să dețină monopolul lucrărilor licitate de CJ Brăila, fiind practic singurele firme câștigătoare de contracte din bani publici..

„În situația în care existau și alți ofertanți, firmele agreate fie ofereau prețul cel mai mic, fie îndeplineau ‘anumite’ condiții apreciate ca esențiale de către membrii comisiilor de analizare și evaluare a ofertelor, situație care, în mod inevitabil, a condus la câștigarea procedurilor respective. Interesul președintelui CJ pentru câștigarea procedurilor de achiziție publică de către una dintre firme este subliniat de faptul că, în mod indirect, este acționar la această firmă”, au afirmat procurorii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.