Acasă Cultura/Media Bucureşti: Etnia şi religia pot fi un dezavantaj pentru Iohannis

Bucureşti: Etnia şi religia pot fi un dezavantaj pentru Iohannis

DISTRIBUIȚI

Klaus_Iohannis– 130324 – 01082014 – Faptul ca prezidentiabilul dreptei cel mai bine cotat in sondaje, Klaus Iohannis, este etnic german si nu este de religie ortodoxa reprezinta un mare dezavantaj in cursa pentru Palatul Cotroceni, sustine sociologul Alfred Bulai, care subliniaza ca presedintia Romaniei este o functie de „reprezentare nationala”.

Comentariul vine dupa ce presedintele PSD, Victor Ponta, si-a lansat candidatura la prezidentiale preluand mesajul „Mandru ca sunt roman” folosit si la alegerile europarlamentare.

„Nu e nimic de reprosat ca e etnic german, dar nici mie nu trebuie sa-mi fie reprosat ca sunt roman. Sunt in Romania si ma mandresc ca sunt roman. La fel e discutia despre religie, nu e nimic rau ca e protestant, dar eu sunt ortodox. Nu cred ca va fi un subiect, dar nici nu vreau sa cream un anumit complex – sa vina cineva din afara, ca noi nu suntem in stare. Avem resursele noastre, ca tara, de a ne dezvolta. Nu cred ca e un defect pentru Iohannis ca e german, dar sa nu-mi reproseze mie cineva ca sunt roman sau ca sunt ortodox”, a declarat premierul.

„Este un dezavantaj evident, pe care PNL l-a asumat, ca doar nu e o necunoscuta, nu e vorba de ceva despre care aflam maine. E o asumare a partidului ca atare. Desigur, e evident ca simpatia pentru germani mai exista cat de cat in Romania, dar, atentie, in anumite zone si la anumite categorii sociale”, a comentat sociologul Alfred Bulai referitor la etnia si religia lui Iohannis.

De asemenea, „faptul ca nu este ortodox e un handicap sever evident, pentru ca nu toata lumea, dar o parte a populatiei din Romania va avea o problema cu asta, cu siguranta”, a adaugat sociologul.

Mai mult, Alfred Bulai sustine ca putem banui cu usurinta ca „Biserica Ortodoxa Romana va face chiar campanie impotriva lui Iohannis. Sigur, nu la televizor, ci prin preoti, la tara”.

„Dvs. acum vedeti ca se implica Biserica in politica?! Se implica de douazeci de ani. Numai ca nu va fi nimic de comentat in spatiul public. Nu o sa vedeti pozitii oficiale ale Patriarhiei sau ale demnitarilor religiosi la nivel inalt, dar la nivel local nu aveti de unde sti ce fac preotii”, a mai declarat acesta. – PROMPT MEDIA

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentA murit Szobi Cseh
Articolul următorNoi presiuni pe Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.