Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Previzibil: “Băsescu e de vină”

Bucureşti: Previzibil: “Băsescu e de vină”

DISTRIBUIȚI

 130574 – 13082014 – Dan Sova, fostul ministru al Transporturilor si actual purtator de cuvant al campaniei PSD pentru alegerile prezidentiale, sustine ca isi va dovedi nevinovatia in dosarul in care DNA il acuza de prejudicierea complexelor Rovinari si Turceni.

„Eram conducatorul firmei care a salvat de la distrugere Rovinari si Turceni”, a declarat Dan Sova, potrivit Realitatea Tv, aratand ca faptele de care il acuza procurorii DNA sunt in acord total cu legea.

„Procurorii ma intreaba de ce mi-am exercitat profesia. Intai vom studia dosarul. Toate lucrurile care vor fi aduse la cunostinta colegilor procurori imi vor dovedi nevinovatia”, a mentionat Dan Sova.

Intrebat daca dosarul deschis de DNA ar putea fi unul politic, Sova a spus ca „imi e greu sa nu fac legatura cu faptul ca sunt purtator de cuvant al campaniei PSD”, pentru prezidentiale.

„Pentru controalele ANAF-ului din anii 2011-2012, da, e de vina Traian Basescu”, a spus Dan Sova, care a sustinut ca presedintele Romaniei e cel care a fost „la butoane” si cel care l-a pus pe fostul sef al ANAF-ului, Sorin Blejnar, sa ii faca acele controale.

Sova a sustinut si ca acele controale il aveau ca tinta pe Victor Ponta. „Au plecat la Victor Ponta, au constatat ca nu are nicio legatura si au ajuns la mine”.

Dan Sova a fost chemat miercuri la DNA pentru a i se aduce la cunostinta ca este urmarit penal pentru abuz in serviciu intr-un dosar privind contracte mai vechi de consultanta juridica intre cabinetul sau de avocatura si complexe energetice Turceni si Rovinari.

Potrivit unui comunicat DNA, in perioada 2007-2008, firma „Sova si Asociatii” a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane lei.

Totodata, s-a inceput urmarirea penala si pentru Cristea Dumitru, fost director general si ordonator de credite la Complexul Energetic Turceni. Potrivit DNA, Dan Sova ar fi insistat, in perioada ianuarie -13 februarie 2008, pe langa Cristea Dumitru pentru a incheia un contract distinct de asistenta juridica privind litigiul dintre Complexul Energetic Turceni (CET) si SC pentru Inchiderea – Conservarea Minelor SA (ICM). Astfel, afirma procurorii, Şova a contribuit la decizia lui Cristea de a incheia nelegal, in 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA „Sova si Asociatii”. Totodata, Dan Sova a conceput termenii si conditiile respectivului contract, semnandu-l din partea SCA „Sova si Asociatii”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.