Acasă Sud Arges Bucureşti: Razie în păduri și ocolalele silvice

Bucureşti: Razie în păduri și ocolalele silvice

DISTRIBUIȚI

130714– 21082014 – Poliţia Română a declanşat joi o acţiune de amploare pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în demeniul silvic, fiind vizate atât tăierile ilegale de arbori, cât şi eventualele infracţiuni de evaziune fiscală în acest domeniu. Sunt în desfăşurare peste 80 de descinderi în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea de specialitate a IGPR şi ANAF, fiind angrenaţi poliţişti din Vrancea, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Argeş, Buzău, precum şi de la Poliţia Capitalei.

De asemenea, participă şi specialişti din cadrul Departamentului pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, respectiv ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare din subordine.

Echipele de control acţionează simultan în 82 de locuri, la sediile sociale, la puncte de lucru, partizi (puncte de exploatare a masei lemnoase), depozite şi gatere. Sunt vizate activităţile desfăşurate de peste 40 de societăţi comerciale cu obiect de activitate în exploatarea, prelucrarea, transportul şi comercializarea lemnului, precum şi mai multe persoane fizice.

În aceste acţiuni sunt angrenaţi 200 de poliţişti, 150 de inspectori silvici, 140 de inspectori antifraudă fiscală din cadrul DGAF, 66 de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi 230 de jandarmi.

În cadrul acţiunii se verifică tot circuitul parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului, fiind efectuate controale în teren, precum şi asupra tuturor documentelor. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.