Acasă Centru Brasov Bucureşti: Se foloseau de persoane cu handicap ca să mascheze traficul de...

Bucureşti: Se foloseau de persoane cu handicap ca să mascheze traficul de migranţi

DISTRIBUIȚI

130418 – 06082014 Procurorii DIICOT au făcut, miercuri dimineaţă, 13 percheziţii în Bucureşti şi judetele Braşov, Arad, Vâlcea şi Ialomiţa, pentru destructurarea unei grupări specializate în traficul de migranţi, formata din români şi turci, printre care şi două campioane naţionale la arte marţiale din Arad.

Membrii grupării erau monitorizaţi iniţial de DIICOT sub suspiciunea de trafic de droguri, dar anchetatorii au descoperit ca activitatea gruparii era traficul de persoane (migranţi kurzi, iranieni şi irakieni). Unii dintre cei care au trecut prin aceasta retea sunt suspectati de legături cu facţiuni teroriste.

Pentru a-i transporta pe migranţi, suspecţii foloseau persoane cu dizabilităţi. Astfel, maşina specială, deţinută de o fundaţie pentru persoane cu dizabilităţi, era condusă de o persoană în scaun cu rotile pentru a trece mai uşor de punctele de control.

Gruparea încasa între 7.000 şi 8.000 de euro pentru fiecare migrant traficat. DIICOT a emis mandate de aducere la audieri pentru toţi cei 17 suspecţi. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.