Acasă Sud Dambovita Damboviţa: Premierul Ponta se face că nu pricepe

Damboviţa: Premierul Ponta se face că nu pricepe

DISTRIBUIȚI

130522 – 11082014 – Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni, ca presedintele PNL Klaus Iohannis i-ar fi cerut anularea alegerilor prezidentiale.Ponta a insistat pe termenul „anulare” desi liderul liberal ceruse amanarea scrutinului prezidential.

„Saptamana trecuta, dl Iohannis mi-a cerut sa nu mai facem alegeri prezidentiale. Am prezentat public scrisoarea domniei sale. Nu stiu si mi-e greu sa aflu ce vrea prin anularea datei de organizare a alegerilor”, a declarat Ponta, la Targoviste, fiind apoi corectat de jurnalisti, care i-au atras atentia ca Iohannis solicitase o amanare, potrivit Ziare.com.

De asemenea, premierul a subliniat ca Legea privind alegerea presedintelui Romaniei precizeaza clar ca alegerile se organizeaza in luna anterioara exprirarii mandatului presedintelui.

„Mandatul lui Basescu, printr-o coincidenta a istoriei, ca si mandatul tovarasului Ceausescu, se termina pe 22 decembrie”, a mai afirmat Victor Ponta, care a mentionat ca Iohannis vrea sa continue „regimul lui Traian Basescu”.

„Avem alegeri conform legii si conform practicii europene si nu stiu de ce dl Iohannis nu vrea sa le mai tina”, a continuat premierul, aflat la Targoviste, la sarbatoarea Sfantului Nifon.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a cerut Guvernului Ponta revocarea HG 520/2014, act normativ prin care a fost stabilita data alegerilor prezidentiale, aratand ca decizia nu respecta legislatia in vigoare.

Potrivit lui Klaus Iohannis, actul Guvernului intra in contradictie cu Constitutia Romaniei, cu legislatia interna si internationala si cu jurisprudenta constanta a Curtii Constitutionale.

Cererea a fost depusa vineri la registratura Guvernului. Data alegerilor a fost stabilita de Guvern la data de 2 noiembrie, iar turul al II-lea de scrutin ar urma sa fie organizat la data de 16 noiembrie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.