Acasă Economie Neamţ: Evaziune fiscală de 1.3 milioane lei cu fier vechi

Neamţ: Evaziune fiscală de 1.3 milioane lei cu fier vechi

DISTRIBUIȚI

130386 – 05082014 Poliţiştii din Neamţ fac cercetări într-un dosar penal care vizează activitatea unei societăţi comerciale, bănuită de evaziune fiscală cu fier vechi în valoare de aproximativ 1.300.000 de lei.

La data de 4 august a.c., poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei oraşului Bicaz au efectuat verificări la o societate comercială din localitate care achiziţionează şi comercializează fier vechi, potrivit unui comunicat al IPJ Neamţ.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că reprezentanţii societăţii comerciale ar fi omis, în perioada 30 august 2013 – 17 februarie 2014, să înregistreze – în evidenţele contabile sau în alte documente legale – operaţiunile comerciale efectuate cu o altă societate de colectare a fierului vechi, din Bacău.

Din primele cercetări, a rezultat că, prin sustragerea de la plata impozitelor şi a contribuţiilor datorate, societatea ar fi prejudiciat bugetul consolidat al statului român cu aproximativ 1.300.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, prevăzută de Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.