Acasă Centru Sibiu Sibiu: Regizor, trimis în judecată pentru accidentarea unei minore în timpul spectacolului

Sibiu: Regizor, trimis în judecată pentru accidentarea unei minore în timpul spectacolului

DISTRIBUIȚI

130544 – 12082014 – Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Ilie Alexandru Wolff pentru vătămare corporală din culpă.

Ilie Alexandru Wolff, ca organizator şi regizor al unui spectacol în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Liber de la Sibiu, i-a solicitat unei minore, în timpul unei repetiţii, să execute un salt de la înălţime, fără a o asigura, ceea ce a dus la accidentarea tinerei, care a r[mas cu o infirmitate permanentă.

Deşi anterior, minora a mai executat un astfel de salt soldat cu o aterizare instinctivă în picioare, Wolff i-a solicitat pe un ton ridicat acesteia să repete saltul, respectând indicaţiile sale, întrucât trebuia simulată scena sinuciderii unui personaj, iar modul în care o executase prima dată nu părea realist. În acest context, minora, care avea calitatea de asistentă a lui Wolff în organizarea de spectacole, a reluat saltul, aterizând parţial în sfera suprafeţei ocupate de saltelele subdimensionate raportat la pericolul pe care îl presupunea saltul, suferind leziuni la nivelul coloanei.

Raportul de expertiză medico-legală întocmit de către Serviciul de medicină legală judeţean Sibiu a concluzionat că victima a suferit un traumatism vertebro-medular cu fractură cominutivă de corp vertebral T12, cu interesare mielinică la acest nivel. Leziunile s-au putut produce prin cădere de la un nivel la altul şi au necesitat 90-100 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, persoana vătămată prezentând o infirmitate fizică permanentă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.