Acasă Externe Stare de urgenţă la nivel mondial din cauza Ebola

Stare de urgenţă la nivel mondial din cauza Ebola

DISTRIBUIȚI

130481 – 08082014 – Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat vineri ca epidemia de gebra hemoragica Ebola trebuie considerata „urgenta de sanatate publia la invel mondial”, potrivit AFP.

Comitetul de urgenta al OMS, care s-a intalnit miercuri si joi la Geneva, considera „in unanimitate ca s-au indeplinit conditiile pentru o urgenta de sanatate publica la nivel mondial”.

Un raspuns international coordonat este esential pentru a opri si a reduce raspandirea internationala a Ebola, a adaugat comitetul.

Epidemia Ebola, care a ucis aproape 1.000 de oameni de la inceputul anului este „cea mai mare si cea mai severa” din ultimele patru decenii, a declarat intr-o conferinta de presa director general al OMS, Dr. Margaret Chan.

Aceasta a estimat ca tarile din Africa de Vest afectate de epidemie: Liberia, Sierra Leone, Guineea si Nigeria „nu pot face fata” si a cerut comunitatii internationale „sa le ofere sprijinul de care au nevoie”.

Comitetul a exclus restrictiile privind calatoriile sau comertul la nivel international, dar a specificat ca „statele trebuie sa fie pregatite pentru a detecta si a trata pacientii cu Ebola, dar si pentru a facilita evacuarea cetatenilor, in special a personalului medical, care au fost expusi la Ebola”. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.