Acasă Nord-Vest Bistrita-Nasaud Bistriţa: Întâlniri finale în cadrul proiectului european SEAP Plus

Bistriţa: Întâlniri finale în cadrul proiectului european SEAP Plus

DISTRIBUIȚI

131480 – 22092014 – Asociaţia Municipiilor din România (AMR) organizează în perioada 23 – 26 septembrie 2014 o serie de evenimente în cadrul proiectului european SEAP Plus –  „Mai mulţi participanţi la realizarea SEAP, o plus-valoare pentru întreaga Europă”.

În zilele de 23 şi 24 septembrie 2014 au loc, la Bistriţa, a şasea întâlnire de lucru a partenerilor pereche AMR şi ICLEI Europe şi a treia masă rotundă cu autorităţi locale din România.

Pe agenda lucrărilor se află prezentări ale municipiilor pilot din cadrul proiectului – Piteşti şi Zalău, precum şi stadiul implementării Planului de Acţiune pentru Energie Durabilă (PAED) Bistriţa, potrivit unui comunicat al AMR. De asemenea, este organizată o vizită în teren cu următoarele obiective: blocuri de locuinţe în curs de reabilitare termică prin POR 2007-2013; şcoală cu sistem de încălzire a apei calde cu energie solară şi proiectul TRAFFIC SNAKE, cu participarea invitaţilor la flash-mob „Oscar, şarpele hoinar” organizat în Parcul municipal Bistriţa.

În data de 26 septembrie 2014, în cadrul Adunării Generale AMR se desfăşoară evenimentul final al AMR în cadrul proiectului SEAP Plus, la care participă Evelyne Huytebroeck, membru în Comitetul Executiv Regional European al ICLEI – Autorităţi Locale pentru Sustenabilitate, (REXCom), fost ministru al regiunii Bruxelles, Belgia, şi Carsten Rothballer, ofiţer politici pentru schimbări climatice – ICLEI Europe. Cu această ocazie, va fi semnat un memorandum de cooperare între Primăria Municipiului Satu Mare şi Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvania Nord, Agenţia Satu Mare.

ICLEI este o reţea de peste 1.200 de autorităţi locale care are ca obiectiv reprezentarea intereselelor locale în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, dar şi la nivelul altor foruri de politică internaţională. ICLEI este un centru care oferă informaţii, resurse, instrumente, relaţionare, servicii de instruire şi consultanţă pe probleme de energie şi schimbări climatice. Se diferenţiază de alte asociaţii de profil prin modul de abordare – schimbare pozitivă pe o scară globală prin programe şi campanii pentru durabilitate la nivel local. Este singura reţea de oraşe durabile care operează la nivel mondial care facilitează intrarea administraţiei publice locale la dezbateri internaţionale, precum Convenţiile-Cadru ale ONU privind schimbările climatice şi biodiversitatea.

Proiectul SEAP-Plus are în vedere întărirea impactului şi rezultatelor Convenţiei Primarilor în termeni calitativi şi cantitativi: mai mulţi semnatari şi mai multe structuri suport ale Convenţiei Primarilor, sprijin pentru pregătirea mai multor Planuri de Acţiuni pentru Energie Durabilă – SEAP şi cu o calitate mai bună, încurajarea autorităţilor locale şi regionale, precum şi a actorilor locali din sectorul energiei să colaboreze pentru reuşita schimbului de cunoştinţe între partenerii proiectului.

Convenţia Primarilor este o iniţiativă de succes a Comisiei Europene care a debutat în 2008, autorităţile locale şi regionale fiind invitate să stabilească ţinte ambiţioase pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu peste 20% până în anul 2020, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.