Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Atenţionare de inundaţii pentru 11 bazine hidrografice

Bucureşti: Atenţionare de inundaţii pentru 11 bazine hidrografice

DISTRIBUIȚI

 131478 – 22092014 – Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis luni o atentionare cod galben de inundatii, valabila in 11 bazine hidrografice pana in dupa-amiaza zilei de marti.

Potrivit hidrologilor, in intervalul 22 septembrie, ora 13:00 – 23 septembrie, ora 14:00, se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Lapus, Somesul Mare (judetele Maramures si Bistrita-Nasaud), afluentii mici ai Somesului din judetele Salaj si Maramures, Crasna (bazin superior) – judetul Salaj, bazinele superioare ale raurilor Bega si Timis (judetele Caras Severin si Timis), Barzava, Caras, Nera – judetele Caras-Severin si Timis.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate si intensitate mai ridicata pe unele rauri mici din judetele Salaj, Maramures si Bistrita-Nasaud.

De asemenea, in intervalul 22 septembrie, ora 16:00 – 23 septembrie, ora 6:00, se pot produce la nivel local scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele rauri mici din judetele: Hunedoara, Alba, Cluj, Suceava si Neamt. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.