Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: BNR a redus dobânda-cheie la 3%

Bucureşti: BNR a redus dobânda-cheie la 3%

DISTRIBUIȚI

 131666 – 30092014 –  Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât, în şedinţa de marţi, reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 3% pe an de la 3,25% începând cu data de 1 octombrie 2014.

De asemenea, s-a hotărât gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar şi reducerea ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei ale instituţiilor de credit la nivelul de 10% de la 12%, începând cu perioada de aplicare 24 octombrie-23 noiembrie 2014. Rata rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută se menține la nivelul de 16 la sută.

Pentru a atenua volatilitatea ratelor dobânzilor pe piața monetară interbancară, CA al BNR a decis îngustarea coridorului simetric format de ratele dobânzilor facilităţilor permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la +/- 2,75 puncte procentuale de la +/-3 puncte procentuale. În consecință, începând cu data de 1 octombrie 2014, rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) se va reduce la 5,75% pe an de la 6,25%, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se va menţine la 0,25% pe an, se precizează într-un comunicat al BNR. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.