Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Camera Deputaţilor: Strigăt de revoltă pentru victimele de pe DN1

Bucureşti: Camera Deputaţilor: Strigăt de revoltă pentru victimele de pe DN1

DISTRIBUIȚI

131667 – 30092014 –  Deputatul liberal Mircea Roşca, reprezentant al comunităţilor de pe Valea Prahovei, a susţinut, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, declaraţia politică intitulată “Câţi oameni mai trebuie să moară pe DN1 ca să reacţionaţi, stimaţi guvernanţi?”.

            Intervenţia deputatului liberal vine ca urmare a tragicului accident de circulaţie care s-a produs, sâmbătă, 27 septembrie în apropierea localităţii Câmpina pe DN1, în urma căruia şase persoane şi-au pierdut viaţa.

„Declaraţia mea politică de astăzi este un strigăt de revoltă adresat autorităţilor statului, pentru că despre un apel nici nu poate fi vorba. Pasivitatea autorităţilor statului, în frunte cu Guvernul Ponta, nu mai poate fi tolerată când vine vorba despre pierderi de vieţi omeneşti, aşa cum s-a întâmplat  sâmbătă, 27 septembrie, pe Valea Prahovei, când în urma accidentului tragic de pe DN1 şase oameni şi-au găsit sfârşitul. Un adevărat carnagiu care ar fi putut fi evitat dacă se luau din timp toate măsurile pentru realizarea amenajărilor rutiere necesare. În primul rând, în calitate de locuitor al Văii Prahovei, şi apoi de parlamentar condamn lipsa implicării autorităţilor centrale, de la Ministerul Transporturilor la Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, care deşi sesizate în nenumăarte rânduri asupra pericolelor  din trafic pe DN1, nu au reacţionat în niciun fel. Am semnalat aceste aspecte printr-o serie de intervenţii susţinute în Camera Deputaţilor şi am clamat nevoia de realizare a lucrărilor de infrastructură în zonele cu potenţial crescut de risc, adevărate ameninţăr la adresa siguranţei rutiere pe DN1. Dacă oficialii CNADNR ar fi conştienţi de rolul lor în asigurarea unui cadru stabil şi sigur pentru toţi cei aflaţi în trafic, de la conducători auto la pietoni, ar fi  realizat aceste lucrări de intervenţie prin montarea de separatoare de viteză sau construcţii de sensuri giratorii, şi astfel s-ar fi putut evita acest ultim accident cumplit. În schimb, doar tăcere din partea guvernanţilor. Numai o tragedie le mai smulge, din când în când, câte un cuvânt, o reacţie slabă, pentru ca apoi să se aştearnă din nou tăcerea. Contabilizăm de la lună la lună, de la an la an, victime după victime într-un bilant negru al accidentelor înregistrate pe DN1. Din păcate, aceste decese rămân cifre într-o statistică rece, fără ca ele să nască şi acţiune din partea celor responsabili. Urgenţa rămâne, stimaţi guvernanţi, şi ea se acutizează cu fiecare viaţă pierdută într-un accident rutier pe DN1. Totul depinde de   dumneavoastră şi de cât suportă conştiinţa dumneavoastră să fie încărcată cu victime ale acestor accidente. Stimaţi guvernanţi, vă somez public să demaraţi de urgenţă procedurile pentru realizarea tuturor acestor amenajări rutiere care să sporească siguranţa în trafic pe DN1. Orice amânare înseamnă noi şi noi victime ale unui sistem inert şi preocupat de cu totul alte probleme, care nu au nicio legătură cu viaţa de zi cu zi a cetăţenilor acestei ţări. Strategiile pe care le creionaţi în biroruri departe de realităţi, nu ţin loc de mamă, de tată, frate sau soră de dispariţia cărora, în urma unor astfel de accidente, sunteţi deopotrivă răspunzători”, a susţinut deputatul Mircea Roşca în declaraţia sa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.