Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Comunitatea evreiască, supărată pe premier

Bucureşti: Comunitatea evreiască, supărată pe premier

DISTRIBUIȚI

131198 – 09092014 –  Afirmatia pe care Victor Ponta a facut-o la adresa presedintelui Traian Basescu, comparand regimul Basescu din Romania cu nazismul din Germania, a starnit revolta comunitatii evreilor, care considera ca premierul a facut o greseala de „neacceptat”.

Deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, s-a aratat revoltat de spusele lui Victor Ponta, declarand ca este inadmisibil ca Romania de acum sau cea din ultimii 25 de ani sa fie comparate cu regimul nazist.

„Nu pot intelege cum se poate recurge la o astfel de comparatie, oricat ar fi un presedinte nu foarte democrat, ceea ce nu e adevarat, pentru ca in toti acesti ani ai domnului Basescu a functionat si functioneaza democratia romaneasca, institutiile parlamentare. Deci in niciun caz nu poate fi considerat un regim dictatorial. Este un om cu o vointa mai puternica, e un jucator, cum spune dumnealui adeseori, dar a compara Romania de astazi sau Romania ultimilor 25 de ani sau 10 ani cu regimul nazist este cu totul si cu totul de neadmis. Nu-i de admis. Eu am trait si in Holocaust si nici nu pot sa cred ca am trait in acesti ani intr-un regim care a avut rezultate similare cu regimul nazist. De aceea, imi exprim dezamagirea totala si convingerea ferma ca este o greseala politica imensa si de neacceptat”, a declarat Aurel Vainer, potrivit Stiripesurse.ro.

De asemenea, Vainer a adaugat ca va purta o discutie cu premierul pe baza acestui subiect.

„Eu cred ca am sa-i si spun. S-ar putea chiar maine (marti – n.r.) sa ma intalnesc cu dumnealui. Nu e in ordine. Ma doare enorm sa spun cuiva ca am trait un regim nazist in acesti ani de democratie romaneasca, cu toate lipsurile, cu toate bunele si mai putin bunele. Dar a spune ca e asa ceva nu pot accepta si nu pot crede ca un lider politic de astazi poate afirma acest lucru”, a conchis deputatul.

Invitat la o emisiune televizata, premierul Victor Ponta a asemanat regimul din ultimii 10 ani din Romania cu regimul nazist.

„Cred ca efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania”, este ceea ce a declarat Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.