Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consilier diplomatic la MAE, în incompatibilitate

Bucureşti: Consilier diplomatic la MAE, în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

131357 – 16092014 –  Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul Irinei Sanda Marin, consilier diplomatic în cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), întrucât, începând cu data de 21 septembrie 2005, exercită, simultan, atât calitatea de consilier diplomatic, cât și următoarele funcțiile private de membru în Consiliul de conducere al Federației Comunităților Evreiești din România (începând cu data de 21 septembrie 2005, în baza unor convențiil civile, încheiate fiecare pe o durată de 4 ani), consilier culte în cadrul Fundației Ronald S. Lauder, România (în perioada 1 septembrie 2006 – 1 septembrie 2010, în baza unui contract individual de muncă) şi consilier culte în cadrul Complexului Educațional ”Lauder Reut”, România (începând cu data de 1 septembrie 2010, pe perioadă nedeterminată, în baza unui contract individual de muncă).

Potrivit ANI, Irina Sanda Marin nu a respectat dispozițiile Legii nr. 269/17.06.2003, potrivit cărora „calitatea de membru al Corpului diplomatic și consular al României este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din cadrul instituțiilor de învățământ universitar acreditate”.

Irina Sanda Marin deține funcția publică de consilier diplomatic începând cu data de 12 septembrie 2005, în baza unui contract individual de muncă încheiat cu MAE. Începând cu data de

22 februarie 2010, i s-a suspendat contractul individual de muncă încheiat cu MAE, pe durata execitării funcției de subsecretar de stat la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.

Atât în perioada exercitării funcției de consilier diplomatic, cât și în perioada suspendării contractului individual de muncă încheiat cu MAE, Irina Sanda Marin a exercitat și alte funcții (în afara celei de demnitate publică pentru care legea prevede suspendarea raporturilor de muncă), fiind angajată în cadrul Federației Comunităților Evreiești din România, Fundației ”Ronald S. Lauder”, România, și Complexului Educațional ”Lauder Reut”, România, în baza unor convenții civile și contracte de muncă.

În perioada suspendării, Irina Sanda Marin și-a păstrat calitatea de consilier diplomatic și, totodată, obligația legală de a respecta regimul juridic al incompatibilităților prevăzut de lege pentru personalul diplomatic, motiv pentru care angajarea sa în baza convențiilor civile și a contractelor individuale de muncă în diverse funcții private / remunerate, constituie elemente ce au generat și generează situații de incompatibilitate în raport cu deținerea calității de consilier diplomatic. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.