Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Crin Antonescu: Klaus Iohannis a fost ales în mod democratic preşedinte...

Bucureşti: Crin Antonescu: Klaus Iohannis a fost ales în mod democratic preşedinte al PNL

DISTRIBUIȚI

131195 – 09092014 –  Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat ca actualul lider al partidului, Klaus Iohannis, a fost ales la conducerea partidului in mod democratic, aceasta fiind o realitate politica incontestabila.

„Eu cred ca aceasta realitate politica incontenstabila va fi recunoscuta si in plan juridic, iar pana atunci, din punctul meu de vedere, nu exista niciun dubiu in fata acestei realitati politice”, a spus Antonescu, potrivit Digi 24.

De asemenea, Antonescu a mentionat ca decizia sa de a demisiona de la conducerea PNL este una definitiva.

Fostul sef PNL nu crede ca imaginea lui Klaus Iohannis va fi afectata de acest incident.

„Domnul Klaus Iohannis n-a comis nicio fapta care sa fie taxata din punct de vedere politic si nu vad de ce sa aiba repercusiuni asupra imaginii”, a explicat el.

Intrebat ce parere are ca un primar PNL a depus plangere impotriva lui Iohannis, Antonescu a declarat ca, tinand cont de context, acest lucru nu este de mirare si ca acum importanta este decizia Tribunalului.

Tribunalul Bucuresti a respins unele modificari aduse statutului PNL la congresul din 28 iunie. Instanta a precizat ca „ia act de lucrarile congresului”, in care Klaus Iohannis a fost ales presedinte PNL, in baza derogarilor privind vechimea necesara in partid.

„Admite in parte cererea formulata de petentul Partidul National Liberal, prin secretar general Marian Petrache. Dispune consemnarea in registrul partidelor politice a documentelor ce atesta desfasurarea adunarilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 si procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite in parte cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Danut Badau. Respinge cererea formulata de petentul Partidului National Liberal de incuviintare a modificarilor aduse Statutului Partidului National Liberal”, se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

Decizia tribunalului vizeaza derogarea primita de Klaus Iohannis pentru a putea candida la sefia PNL. Conform statutului initial al PNL, primarul din Sibiu avea nevoie de o vechime minima in partid de doi ani. Iohannis s-a inscris in tabara liberala in februarie 2013.

In Delegatia Permanenta a PNL s-a votat o derogare la statut prin intermediul careia Iohannis a primit dreptul de a candida la sefia partidului, iar la Congresul din 27-28 iunie, primarul Sibiului a fost ales in functia de presedinte PNL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.