Acasă Anchete Bucureşti: Fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti a fost arestat

Bucureşti: Fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti a fost arestat

DISTRIBUIȚI

 – 131397 – 18092014 – Fostul director al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, Florinel Rotaru, acuzat de abuz în serviciu la achiziţionarea de cărţi supraevaluate, a fost arestat preventiv.

Decizia luată miercuri seară de Tribunalul Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Prin aceeaşi hotărâre, s-a instituit controlul judiciar pentru Elena Cristina Baldovin şi Ioana Gogoneaţă, foste angajate ale bibliotecii.

Florinel Rotaru, Elena Cristina Baldovin şi Ioana Gogoneaţă, împreună cu Irina Bologa şi Rodica Cosmaciuc, şi ele foste angajate ale instituţiei, au fost reţinuţi marţi de procurori.

Fostul director este acuzat de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese, iar cele patru foste subalterne, de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010 – 2012, cei cinci inculpaţi „şi-au încălcat atribuţiile de serviciu cu ocazia încheierii şi executării unor contracte de achiziţii publice prin plata unor lucrări pentru care nu au fost furnizate documente justificative, fie prin plata unor lucrări ce nu s-au executat niciodată, fie prin angajarea unor lucrări pentru care exista posibilitatea efectuării acestora de către angajaţi ai Bibliotecii Metropolitane Bucureşti”.

Totodată, aceştia ar fi produs un prejudiciu de 2.662.634 lei Bibliotecii Metropolitane, prin achiziţionarea la prețuri supraevaluate a unor cărţi şi colecţii speciale.

Fostul director al Bibliotecii Metropolitane, Florinel Rotaru, mai este acuzat şi de fals în declaraţiile de avere şi conflict de interese, pentru că a luat decizii prin care soția sa a obținut anumite beneficii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.