Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Înalta Curte judecă dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

Bucureşti: Înalta Curte judecă dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis

DISTRIBUIȚI

31516 – 24092014 – Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca termenul de judecare in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis sa fie joi, 25 septembrie, la ora 11.00, potrivit Adevarul.ro.Vineri, Agentia Nationala de Integritate solicitase Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa grabeasca procedurile in dosarul in care il acuza pe Klaus Iohannis de incompatibilitate in functie.

In luna iunie, Iohannis a declarat ca, in situatia in care va pierde procesul de incompatibilitate cu ANI, se va retrage din functia de primar al Sibiului, mentionand insa ca nu considera ca va pierde procesul aflat la ICCJ.

Agentia Nationala de Integritate a anuntat, in aprilie 2013, ca a constatat ca primarul Sibiului se afla in incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. Iohannis a castigat in prima instanta, dar ANI a facut recurs.

Iohannis si-a depus candidatura la prezidentiale, Biroul Electoral Central anuntand, marti seara, ca edilul Sibiului a fost acceptat in cursa pentru Cotroceni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.