Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Legea cartelelor prepay este neconstituţională

Bucureşti: Legea cartelelor prepay este neconstituţională

DISTRIBUIȚI

131358 – 16092014 –  Judecatorii Curtii Constitutionale a României (CCR) au decis, marti, ca legea cartelelor preplatite (prepay) este neconstitutionala. Sesizarea la CCR a fost facuta de Avocatul Poporului, informeaza Digi 24.

Camera Deputatilor a adoptat in 2 iulie aceasta initiativa legislativa, care ar fi obligat detinatorii de cartele telefonice preplatite sa isi prezinte datele personale de identificare operatorilor de telefonie.

In caz contrar, numarul de telefon ar fi fost anulat. Legea ar fi intrat in vigoare la 1 ianuarie 2015, insa le-ar fi permis utilizatorilor sa furnizeze informatiile respective pana la inceputul lui 2016.

Totodata, persoanele care ar fi achizitionat o cartela noua erau obligati, la randul lor, sa prezinte un act de identitate pentru a primi cartela. In ceea ce priveste firmele, acestea ar fi trebuit sa prezinte documentele de constituire a societatii.

CCR a decis in aceasta vara si ca Legea privind stocarea datelor personale, supranumita si legea „Big Brother”, este neconstitutionala.

In sesizarea inaintata CCR, Avocatul Poporului a aratat ca aceasta lege nu prevede garantii suficiente care sa permita asigurarea unei protectii eficiente a datelor fata de riscurile de abuz, precum si fata de orice accesare si utilizare ilicita a datelor cu caracter personal.

Mai mult, ea nu reglementeaza criteriile obiective de stabilire a duratei stocarii datelor cu caracter personal. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.