Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liviu Dragnea avertizează

Bucureşti: Liviu Dragnea avertizează

DISTRIBUIȚI

131190 – 09092014 – Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, referindu-se la suspendarea lui Traian Basescu, ca varianta ca social-democratii sa se trezeasca impartind martisoare, in timp ce Basescu ar fi inca presedinte, iar Victor Ponta – ales intre timp sef al statului – ar sta pe tusa, nu este imposibila.„Trebuie sa ne gandim cu totii la o varianta – nu e imposibila – s-ar putea Curtea Constitutionala, asa cum s-a mai intamplat, la o solicitare a lui Traian Basescu daca referendumul nu va trece, pentru ca e foarte greu sa treaca cu actuala legislatie, adica sa fie prezenti zece milioane si ceva la vot, sa ne trezim dupa ce pica si referendumul asta, indiferent cand va fi, pe 2, pe 16, sa faca Traian Basescu cerere la Curte sa spuna ca el a fost suspendat vreo trei luni de zile prin 2012, inca o luna acum, si sa ne trezim ca impartim martisoare prin tara cu Basescu la Cotroceni, cu Ponta ales presedinte si care o sa stea pe tusa”, a spus Dragnea, la TVR.

El a adaugat ca nu vede niciun castig politic din actiunea de suspendare a lui Traian Basescu si a facut apel la ratiune in ceea ce-i priveste pe social-democrati.

„Eu nu vad niciun castig politic. Trebuie sa vedem daca nu tulburam mai mult apele si il ajutam pe Traian Basescu”, a spus Dragnea.

El a aratat ca a aflat de demersul oficial al lui Calin Popescu Tariceanu privind suspendarea sefului statului de la televizor.

„Azi (luni – n. r.) nu am vorbit cu domnul Tariceanu. As fi fost bucuros sa aflu inainte de acest demers, nu de la televizor, ca si tot partidul”, a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus ca el este un suporter al suspendarii lui Traian Basescu „prin definitie”, dar a facut apel la ratiune si la a vedea cui foloseste o noua suspendare.

„Raspunsul emotional ar fi instantaneu Da, numai ca trebuie sa avem o abordare rationala, pragmatica. Trebuie sa vedem daca o noua procedura de suspendare e utila poporului roman, in primul rand. Nu stiu daca acest demers e benefic romanilor, nu stiu daca e benefic ca Traian Basescu sa redevina actor cu mainile libere in campania electorala”, a mai spus Dragnea.

El a mai aratat ca e posibil ca romanii sa aiba temeri sa vina la niste alegeri cuplate cu un referendum de demitere a sefului statului, pentru ca atunci cand aud de referendum s-ar gandi instantaneu la procurori.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a propus, vineri seara, initierea procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Basescu, el avansand si un calendar, vizand suspendare in preajma datei de 23 septembrie si referendum de demitere in 2 noiembrie, ziua primului tur al prezidentialelor

„Avand ca baza probatorie nenumaratele incalcari ale prevederilor constitutionale puse in opera de Presedintele Romaniei in anii 2013 si 2014, propun initierea procedurii constitutionale de suspendare si demitere a Presedintelui Romaniei, avand urmatorul calendar: suspendarea de catre Parlament a Presedintelui Romaniei in preajma datei de 23 septembrie si organizarea Referendumului de demitere a Presedintelui Romaniei pe data de 2 noiembrie, aceeasi zi in care se organizeaza primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Coincidenta datei primului tur al alegerilor prezidentiale cu Referendumul de demitere al Presedintelui Romaniei va crea premise favorabile indeplinirii cvorumului legal de 50%+1″, sustinea Calin Popescu Tariceanu, care semneaza comunicatul transmis vineri ca presedinte al Senatului, presedinte al PLR si candidat la Presedintie.

Luni, Tariceanu, a anuntat ca a inceput demersurile pentru a prezenta liderilor grupurilor parlamentare, atat din Senat, cat si din Camera, initiativa legata de suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Cererea de suspendare a presedintelui Romaniei cuprinde trei elemente pentru care se doreste demiterea lui Traian Basescu, si anume faptul ca presedintele s-a implicat in campania PMP, interventia directa la presedintele Comisiei Europene, in cazul comisarului european si raporturi institutionale in forme necivilizate. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.