Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Marile proiecte, în octombrie

Bucureşti: Marile proiecte, în octombrie

DISTRIBUIȚI

131568 – 25092014 – Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, joi, cu vicepremierul chinez Zhang Gaoli. La finalul întâlnirii, Liviu Dragnea, a susţinut o conferinţă de presă în care a vorbit despre stadiul celor mai importante proiecte bilaterale.

În prima parte a lunii octombrie încep întâlnirile dintre experţii români şi chinezi pentru realizarea căii ferate de mare viteză Bucureşti-Iaşi, a anunţat vicepremierul Liviu Dragnea.

Întrebat despre motivul alegerii acestui traseu, vicepremierul a explicat că „proiectele de interconectare cu Republica Moldova sunt strategice pentru România”.

“Un proiect Bucureşti-Iaşi-Chişinău nu exclude realizarea unui proiect de cale ferată de mare viteză Bucureşti-vestul ţării. Singura diferenţă o reprezintă costurile de realizare, care sunt mai mici pentru că relieful este mult mai lin şi, de asemeneea, distanţa mult mai scurtă. Dincolo de interesul strategic, este vorba şi de o analiză economică, pentru că şi pentru noi şi pentru partea schineză este să contribuie la dezvoltare şi să fie sustenabilă. Un proiect Bucureşti-vestul ţării este mai costisitor, se realizează mult mai greu, necesită studii mult mai ample, a declarat Liviu Dragnea.

Tot la începutul lunii octombrie, experţi din cele două ţări vor discuta şi despre realizarea centurii feroviare a Bucureştiului.

Liviu Dragnea a mai anunţat că „au fost reluate procedurile de avizare pentru exporturile de produse agroalimentare româneşti”. El a mai spus că spera ca „într-o lună să se finalizeze reavizarea”.

În noiembrie 2013, în timpul vizitei premierului chinez, Li Keqiang, la Bucureşti, România şi China au parafat 13 acorduri şi memorandumuri de înţelegere în domenii prioritare de interes pentru ambele ţări: energie (nucleară, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi al culturii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.