Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti. Ministerul Muncii, autorităţile locale şi Ministerul Dezvoltării, marii beneficiari ai rectificării...

Bucureşti. Ministerul Muncii, autorităţile locale şi Ministerul Dezvoltării, marii beneficiari ai rectificării bugetare

DISTRIBUIȚI

131661 – 30092014 –  Guvernul a adoptat, in sedinta de marti, ordonanta de urgenta privind a doua rectificare din 2014 a bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale. Premierul Victor Ponta a anuntat sumele alocate in plus fiecarui minister, apoi a parasit in graba conferinta de presa, lasandu-i pe ministrii Finantelor si Bugetului sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

“Astazi intr-o sedinta de Guvern dedicata acestui subiect am adoptat cele doua rectificari – rectificarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor sociale.

Avem pe primele 9 luni incasari bugetare care depasesc previziunile pe baza carora a fost construit bugetul de stat, datorita actiunilor de combatere a evaziunii fiscale. Reforma ANAF incepe in sfarsit sa dea roade.

Prin rectificarea de astazi am asigurat toate resursele astfel incat tintele asumate in bugetul de stat sa fie respectate.

La educatie am alocat in plus 140 milioane lei pentru plata hotararilor judecatoresti – procesele castigate de profesori impotriva Guvernului Boc. 50 milioane lei din acesti bani – pentru investitii si alte cheltuieli.

La sanatate au fost alocate 160 de milioane lei pentru investitii in infrastructura. Dintre acestia am alocat  suma de 25 milioane lei pentru a fi achizitionata aparatura necesara pentru diagnisticarea rapida a unei persoane infectate cu virusul Ebola.

Ministerul Muncii primeste 1,2 miliarde lei pentru acoperirea tuturor obligatiilor pe care statul le are.

Ministerul Agriculturii a primit 50 de milioane de lei in plus pentru subventii. 700 milioane euro, plati directe, vor incepe sa fie platite din a doua jumatate a lunii octombrie, din fonduri europene.

La Ministerul Apararii Nationale – 140 de milioane lei pentru achitarea facturilor in ceea ce priveste dotarea cu echipamente.

La Ministerul Afacerilor Externe –  96 de milioane din care 60 milioane pentru reparatii, investitii si alte actiuni care tin de reprezentarea Romaniei la nivel international si 30 milioane lei pentru finantarea programelor care tin de colaborarea cu Republica Moldova.

La Ministerul Culturii si Ministerul Tineretului si Sportului nu s-a taiat niciun leu, s-au dat bani pentru ca drepturile restante ale artistilor, sportivilor sa fie platite.

Ministerul Mediului primeste 25 milioane pentru continuarea lucrarilor.

Ministerul Justitiei primeste 125 milioane lei.

La autoritatile locale s-au alocat 1,1 miliarde lei, din care aproximativ 600 milioane lei sunt pentru acoperirea tuturor cheltuielilor in sine atat pentru autoritatilor locale, cat si pentru institutiile din subordine. 500 milioane lei merg pentru investitii in mod direct in lucrari in derulare.

La Ministerul Dezvoltarii – 400 milioane lei pentru lucrarile aflate in derulare, pentru ca aceste proiecte sa fie finalizate.

Serviciile de informatii – s-au alocat 118 milioane lei.

Prin aceasta rectificare am asigurat buna functionare a tuturor institutiilor statului, plata salariilor, a pensiilor, continuarea proiectelor de infrastructura.

Intrebarile le adresati doamnei si domnului ministru (ministrul Finantelor si ministrul delegat pentru Buget – n.r.)”, a declarat premierul Ponta. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.