Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Negocierile cu FMI vor avea loc pentru prima oară în afara...

Bucureşti: Negocierile cu FMI vor avea loc pentru prima oară în afara ţării

DISTRIBUIȚI

131269 – 11092014 –  Negocierile pentru următoarea evaluare cu Fondul Monetar Internațional vor avea loc, în premieră, în afara țării.   Reprezentanții Guvernului și ai Băncii Naționale a României vor pleca săptămâna viitoare la Bruxelles pentru următoarea evaluare a acordului cu FMI, CE şi Banca Mondială.

La discuții nu vor mai participa Președinția, partidele politice sau sindicatele, potrivit B! Tv.

„Decizia a fost legată de contextul intern al campaniei electorale, ambele părţi înţelegând ca discuţiile să nu fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. FMI are ca regulă să nu se implice în politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca această misiune de evaluare să aibă loc”, au declarat surse guvernamentale.      Spre deosebire de misiunile de la Bucureşti, care se întindeau pe o perioadă între zece zile şi două săptămâni, negocierile de la Bruxelles vor fi foarte concentrate, pe parcursul a patru zile, de marţi până vineri.

Delegaţia FMI va fi condusă de Andrea Schaechter, cea a CE de către Istvan Szekely, iar delegaţia Băncii Mondiale de Elisabetta Capanelli, directorul de ţară pentru Romania şi Ungaria.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.