Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ploaie de moţiuni

Bucureşti: Ploaie de moţiuni

DISTRIBUIȚI

 131178 – 08092014 – Parlamentarii PDL şi PNL vor depune moţiunea de cenzură referitoare la ordonanţa de urgenţă 55/2014 a traseismului politic la sfârşitul acestei săptămâni. În plus, cele două partide care alcătuiesc Alianţa Creştin-Liberală (ACL) vor mai depune două moţiuni simple: una în Senat, pentru situaţia din Învăţământ, şi alta în Camera Deputaţilor, referitoare la fiscalitate.

„La sfârşitul acestei săptămâni o să depunem moţiunea de cenzură la adresa Guvernului referitoare la abuzurile pe care le-a făcut cu ordonanţa de urgenţă care favorizează migraţia politică. Vom mai depune două moţiuni simple, în Senat una pe învăţământ şi în Camera Deputaţilor pe fiscalitate”, a anunţat copreşedintele ACL, Vasile Blaga, după şedinţa de luni a alianţei, potrivit Cotidianul.ro..

În acelaşi timp, Blaga a cerut de la guvern o listă completă a documentelor prin care au fost alocate fonduri în localităţile din teritoriu „ca să vadă opinia publică cum se cumpără primarii, acolo unde reuşesc să-i cumpere, alocându-le sume de la 10 miliarde de lei vechi la 10 milioane de euro, faţă de mărimea localităţii”.

O moţiune de cenzură poate fi iniţiată de minimum un sfert din numărul total al deputaţilor şi senatorilor, pentru adoptarea acesteia fiind nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

PNL şi PDL au în acest moment 186 de parlamentari, suficienţi ca să depună o moţiune de cenzură, dar insuficienţi ca aceasta să treacă (în Parlamentul României sunt 575 de senatori şi deputaţi). – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.