Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Primul lot de carduri de sănătate, expediate, astăzi, asiguraților

Bucureşti: Primul lot de carduri de sănătate, expediate, astăzi, asiguraților

DISTRIBUIȚI

131432 – 19092014 – Distributia cardului national de sanatate – care va fi utilizat de la prima vizita la medic – incepe vineri, dupa sapte ani de amanari, la Posta Romana urmand sa fie trimise 600.000-700.000 de carduri pe zi, potrivit Pro Tv.

Cardurile de sanatate vor fi distribuite in 20 de zile lucratoare de la primire, a anuntat miercuri 17 septembrie 2014 Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Potrivit acordului-cadru incheiat intre CNAS si Posta Romana, precum si contractelor subsecvente cu casele de asigurari de sanatate pentru distribuirea cardului national de sanatate, de vineri 19 septembrie 2014 incepe procesul de predare-primire a cardului national de sanatate.

Posta Romana va prelua, sorta, transporta si distribui cardurile nationale de asigurari de sanatate. Conform graficului de predare-primire, vor fi preluate in reteaua postala cate 600.000-700.000 de carduri pe zi, in cinci transe pentru fiecare judet. In 20 de zile lucratoare de la receptionarea cardurilor de sanatate, Posta Romana se obliga sa distribuie cardul de sanatate catre asigurati.

Incepand cu 19 septembrie 2014, operatorii postali vor incepe distribuirea cardului catre asiguratii cu varsta peste 18 ani. Primele carduri vor fi primite de bucuresteni. La 22 septembrie 2014 va incepe distribuirea cardului, concomitent, in mai multe judete din tara.

Procesul de distribuire va continua in luna octombrie 2014 pentru cei aproximativ 12,5 milioane de asigurati pentru care au fost tiparite cardurile nationale de sanatate.

Cardul national de sanatate arata exact ca un card bancar, cu un cip incorporat. La vedere vor fi scrise numele si prenumele, un cod de asigurat, un numar al cardului si data expirarii.

Prezentarea cardului national de sanatate va fi obligatorie din 2015. Cardul national va face dovada calitatii de asigurat si va confirma prezenta asiguratului la furnizorul de servicii medicale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.