Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Puşi sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi uz de...

Bucureşti: Puşi sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi uz de fals

DISTRIBUIȚI

131448 – 19092014 – Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Ioan Sergiu Sonea, pentru trafic de influenţă şi uz de fals, şi fată de Daniela Ivan, pentru complicitate la trafic de influenţă şi uz de fals.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut că la data de 3 septembrie 2014, Sonea a pretins unei persoane denunţătoare o sumă de bani, reprezentând contravaloarea a 8 paşapoarte falsificate (3.500 de euro/paşaport), lăsând să se creadă ca are influenţă asupra unor funcţionari cu atribuţii în emiterea paşapoartelor.

Cu această ocazie, Sonea a promis că-i va determina pe funcţionari să elibereze documente de călătorie false. Ca dovadă a realităţii promisiunilor sale, la aceeaşi dată, Sonea s-a oferit să obţină un prim paşaport fals, pentru care a primit de la denunţătoare suma de 3.500 euro, ca primă tranşă din suma de bani total pretinsă, pentru traficarea influenţei. Sonea a impus ca, odată cu furnizarea dovezii că se bucură de influenţă asupra funcţionarilor menţionaţi, în vederea obţinerii de paşapoarte false, să primească şi o a doua tranşă din suma pretinsă,  respectiv 2.000 de euro, precum şi jumătate din preţul a 5 -7 paşapoarte false, pe care Sonea a promis că le va obţine.

La data de 17septembrie 2014 Sonea a primit suma de 2.000 de euro şi a acceptat promisiunea sumei de 7.500 de euro, în scopul susmenţionat.

În desfăşurarea activităţilor menţionate, Sonea a fost ajutat de Daniela Ivan, în sensul că aceasta din urmă i-a remis lui Sonea un paşaport falsificat, pe care Sonea i l-a dat unei persoane, în vederea trecerii frauduloase a frontierei. Paşaportul falsificat avea aplicată fotografia persoanei respective, dar datele de identitate aplicate pe document erau ale unei persoane fictive. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.