Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şeful ASF: “Nu ştiu dacă o să trăim din pensiile private,...

Bucureşti: Şeful ASF: “Nu ştiu dacă o să trăim din pensiile private, dar e bine să ai banii acolo”

DISTRIBUIȚI

131506 – 23092014 – Şeful Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu, apreciază că este benefic pentru români să deţină anumite sume acumulate la sistemul de pensii private, chiar dacă „vor trăi din ele sau nu”, urmând un model cultural şi de educaţie financiară, de a economisi pentru bătrâneţe.

„Sistemul de pensii private este un instrument pe care l-am câştigat, pe care îl avem, pe care e bine să-l promovăm şi care ar trebui să aibă şi un efect cultural. Cam toate pieţele pe care le reglementăm noi (Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF) au legătură cu modelul cultural, cu educaţia financiară, cu ceea ce trebuie să facem noi pentru noi înşine, inclusiv să ne punem nişte bani pentru bătrâneţe. Nu ştiu dacă o să trăim din pensiile private sau nu, dar e bine să-i ai acolo (banii – n.r)”, a afirmat marţi Negriţoiu la Forbes CEE Forum, potrivit Curierul Naţional.

Întrebat dacă România ar trebui să urmeze modelul polonez de naţionalizare a pensiilor private, el a apreciat că sistemul ar trebui să rămână neschimbat, întrucât România nu-şi permite cheltuielile Poloniei, cu o economie mai dezvoltată, şi ar trebui să se limiteze la a importa doar aspectele bune din modelul polonez.

„Cred că cel mai important lucru pentru România este să le salveze aşa cum sunt şi acesta este principalul nostru obiectiv, să convingem politicul că sistemul merită, este bun şi este safe (sigur – n. r.)”, a mai spus Mişu Negriţoiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.