Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Stelian Tănase, invitat la audieri în Parlament

Bucureşti: Stelian Tănase, invitat la audieri în Parlament

DISTRIBUIȚI

131445 – 19092014 – Comisia pentru cultura din Camera Deputatilor l-a invitat miercuri la audieri pe directorul general al Societatii Romane de Televiziune, Stelian Tanase, dupa ce acesta a afirmat ca este supus la presiuni politice „din zone foarte inalte” ale PSD.

„Invitatia a fost lansata pentru a clarifica situatia existenta in acest moment la postul public de televiziune”, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Cultura.

In cursul zilei de joi au aparut informatii potrivit carora viitorul mai multor emisiuni de seara ale Televiziunii publice – inclusiv „Vorbeste liber” (realizata de Sorin Avram, gazda lui Traian Basescu de miercuri seara) sau „Biziday” (Moise Guran) – este sub semnul intrebarii.

Stelian Tanase a vorbit despre „o disputa pe independenta editoriala a TVR”, sub influenta politica.

Intr-un interviu acordat Gandul.info, Tanase a acuzat influenta pe care o exercita asupra TVR premierul Victor Ponta prin purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, membru in Consiliul de Administratie al televiziunii. „Corneliu Calota isi spune punctul de vedere, fata de mine personal, fata de alti directori in fata consiliului de administratie de fiecare data si punctul lui de vedere prevaleaza. Este omul cel mai puternic din Consiliul de Administratie. Pe acel plan, el conduce, de fapt, televiziunea”, a spus Stelian Tanase, care a acuzat presiuni politice.

„Presiunile au venit din zone foarte inalte, de la PSD, nu de la partidul ecologist sau de la societatea civila. Altfel nici nu m-as fi sesizat. Dar acum, stiti cum este, nu este prost cine cere, ci cine da. Ei pot sa spuna o multime de lucruri, treaba mea este sa refuz atunci cand cadrul legal, ceea ce este normal, este depasit. Si am refuzat, bineinteles”, a sustinut directorul general al televiziunii publice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.