Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Trei urmaşi ai angajaţilor MAI decedaţi în misiune au intrat la...

Bucureşti: Trei urmaşi ai angajaţilor MAI decedaţi în misiune au intrat la Academia de Poliţie fără examen

DISTRIBUIȚI

131412 – 18092014 – Vicepremierul şi ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a participat joi la ceremonialul depunerii Jurământului Militar de către studenții anului I ai Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Vicepremierul Gabriel Oprea a transmis un mesaj de felicitare pentru toți studenții anului I, dar și de încurajare pentru cei trei studenți care au intrat la Academia de Poliție beneficiind de facilitatea oferită urmașilor angajaților MAI decedați în misiune, de a urma, fără susținerea examenului de admitere, cursurile instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

„Vreau să remarc astăzi – și știu că este o premieră pentru Academia de Poliție – că între cei peste 500 de studenți ai anului I, există trei tineri, trei copii ai unor eroi ai Ministerului Afacerilor Interne, foști colegi de-ai noștri care și-au pierdut viața în misiune. În mod deosebit, vreau să-i felicit pe acești tineri, pentru că au avut puterea de a trece peste momentele deosebit de grele, cauzate de pierderea unui părinte, și au ales să meargă mai departe pe acest drum dificil al carierei militare, urmând exemplul părinților pe care i-au pierdut.  Și spun asta pentru că, la rândul meu, am trăit această dramă, pe când aveam doar 10 ani. Tatăl meu, căpitan în armata română, și-a pierdut viața în unitate. Așa cum fac astăzi cei trei tineri, și eu am ales să urmez modelul tatălui meu, am ales cariera militară. Este o satisfacție în plus pentru mine că am reușit anul acesta ca în Ministerul Afacerilor Interne spiritul de solidaritate și recunoștința față de oamenii noștri să poată îmbrăca și astfel de forme de suport pentru familiile și urmașii celor căzuți la datorie”, a afirmat ministrul.

Condițiile concrete de admitere au fost aprobate de ministrul Afacerilor Interne prin Ordinul nr. 108 din 14 iulie 2014 privind măsurile de sprijin acordate personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau clasat apt limitat pentru serviciul militar şi familiilor acestora, precum şi familiilor personalului militar decedat, respectiv prin Ordinul nr. 35 din 13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.