Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Reţinuţi, pentru evaziune cu chinezării

Constanţa: Reţinuţi, pentru evaziune cu chinezării

DISTRIBUIȚI

131206 – 09092014 –  Procurorii DIICOT Constanţa împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa (SCCOPM), având suportul de specialitate al SRI Constanţa, au început marţi acţiunea de destructurare a unei grupări infracţionale specializată în efectuarea de importuri a unor mărfuri generale din China pentru care se foloseau la autoritatea vamală documente comerciale falsificate în scopul diminuării taxelor vamale şi a taxei pe valoarea adăugată.

Cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi al Jandarmeriei Române au fost efectuate marţi 17 percheziţii la domiciliile membrilor grupării, la sediile sociale ale firmelor implicate cât şi la punctele de lucru din Bucureşti şi Ilfov. Totodată au fost ridicate acte în legătură cu importurile efectuate de la o societate de comisionariat vamal din portul Constanţa Sud-Agigea.

În urma percheziţiilor au fost ridicate şi sigilate acte privind operaţiunile comerciale derulate, sisteme informatice, sume de bani.

În această cauză se efectuează cercetări faţă de 14 persoane, dintre care 12 cetăţeni de origine arabă şi doi români, toţi domiciliaţi în Bucureşti, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea la autoritatea vamală de acte falsificate şi evaziune fiscală.

Membrii grupării sunt suspectaţi că în cursul anului 2014 au introdus în România, prin portul Constanţa Sud-Agigea, folosind mai multe societăţi comerciale controlate de către aceştia, peste 150 de containere cu mărfuri generale din China, iar pentru efectuarea formalităţilor vamale de import au folosit la autoritatea vamală competentă facturi falsificate în care valoarea mărfurilor era mult diminuată.

Mărfurile astfel introduse în România erau comercializate în general în centre comerciale en-gros de pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov.

În acest mod membrii grupului sunt suspectaţi că au diminuat substanţial valoarea taxelor vamale aferente importurilor precum şi taxei pe valoarea adăugată, creând bugetului consolidat al statului un prejudiciu estimat peste un milion de euro.

Zece persoane au fost ridicate în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor şi conduse la sediul DIICOT Constanţa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.