Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Români şi coreeni, reţinuţi pentru un prejudiciu de peste 2,2 milioane...

Constanţa: Români şi coreeni, reţinuţi pentru un prejudiciu de peste 2,2 milioane euro

DISTRIBUIȚI

131530 – 24092014 – Ofiţeri specializaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în colaborare cu poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au finalizat cercetările într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, în care sunt inculpate 32 de persoane juridice şi fizice care au prejudiciat statul român cu peste 2,2 milioane de euro.

În cursul zilei de marţi, în judeţul Constanţa, au fost puse în aplicare mai multe mandate de aducere şi, în urma audierilor, pe numele a 10 persoane, cetăţeni români şi coreeni, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi cei în cauză să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Din cercetările efectuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz, a rezultat că mai mulţi cetăţeni români şi coreeni au înfiinţat firme „fantomă” prin care subcontractau lucrări de construcţii nave şi, ulterior, prin emiterea unor documente fictive, au prejudiciat bugetul statului cu peste 9,5 milioane lei, prin eludarea legislaţiei fiscale.

Cercetările continuă în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, potrivit unui comunicatr sal Poliţiei de Frontieră. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.