Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Tribunalul a decis arestarea lui Nicuşor Constantinescu

Constanţa: Tribunalul a decis arestarea lui Nicuşor Constantinescu

DISTRIBUIȚI

131111 – 04092014 – Tribunalul Constanța a decis, joi, arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, aflat la tratament în SUA. Decizia, care a fost luată la solicitarea DNA, în dosarul în care Constantinescu este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar din Constanța, nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Constanţa. (…) Dispune arestarea preventiva a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel pe o perioada de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive. (…) Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizează în decizia Tribunalului Constanța.

Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, declara, marți, că a vorbit ultima dată cu Nicușor Constantinescu în urmă cu câteva zile, iar atunci medicii ar fi urmat să decidă dacă acesta va fi sau nu operat din nou. „Ultima oară când am discutat cu dânsul, acum două sau trei zile, urma să se hotărască dacă va fi supus încă o dată unei intervenții chirurgicale pentru eliminarea acelei infecții întrucât, deși tratamentul a dat rezultate, în sensul micșorării acelei pungi de puroi, de infecție, se pare că nu a reușit să o stopeze în totalitate și urma ca decizia medicilor să fie inclusiv aceea de a se interveni chirurgical pentru eliminarea acestei probleme, pentru a se putea eventual ca domnul Constantinescu să se întoarcă până la urmă de bunăvoie și să nu se mai susțină că nu respectăm desfășurarea procedurilor judiciare”, afirma avocatul lui Nicușor Constantinescu.

El mai susținea că Nicușor Constantinescu a plecat din țară cu încuviințarea organelor judiciare, nu a intenționat niciun moment să se sustragă cercetărilor, iar în prezent se află într-un spital din New-York pentru a-și trata cancerul de prostată de care suferă.

Recent, DNA a cerut Tribunalului Constanţa arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care acesta este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar din municipiu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.