Acasă Externe Agenda Europeana Corina Creţu e cert a doua propunere de comisar European trimisă de...

Corina Creţu e cert a doua propunere de comisar European trimisă de România

DISTRIBUIȚI

130935 – 01092014 – Europarlamentarul Corina Cretu este a doua nominalizare a Romaniei pentru a ocupa una dintre cele 28 de functii de comisar european, potrivit unei adrese pe care premierul Victor Ponta i-a trimis-o presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker.

Dupa ce informatia a aparut sambata pe surse, aceasta a fost confirmata luni, cand B1 Tv a prezentat adresa trimisa de Ponta la Bruxelles, in care prima nominalizare a Guvernului este Dacian Ciolos, iar a doua este Corina Cretu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, la plecarea la Reuniunea Extraordinara a Consiliului European de la Bruxelles, ca Guvernul a trimis doua propuneri fara ca Parlamentul sa-i audieze pe candidati.

Mai mult, seful statului s-a plans ca a aflat de la Bruxelles de cele doua nominalizari si a acuzat Guvernul ca incalca legislatia interna, pentru ca cele doua persoane propuse pentru functia de comisar european nu au fost audiate in Parlament.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, i-a raspuns lui Traian Basescu spunand ca nu se poate, potrivit regulamentului intern al Parlamentului, ca persoanele nominalizate la o functie de comisar sa fie audiate inainte ca una dintre acestea sa fie acceptate de Juncker si inainte ca tara noastra sa primeasca un portofoliu.

La sfarsitul lunii iulie, premierul Victor Ponta a declarat ca a transmis scrisoarea prin care Dacian Ciolos este propus pentru un nou mandat de comisar european din partea Romaniei, pentru portofoliul Agriculturii. De profesie inginer agronom, Dacian Ciolos, fost ministru al Agriculturii, ocupa functia de comisar pentru domeniul agriculturii in cadrul Comisiei Europene incepand din februarie 2010.

Economist de profesie, Corina Cretu este europarlamentar din anul 2007. Ea a fost consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintiei pe vremea lui Ion Iliescu, iar in prezent este membru in Adunarea Parlamentara a OSCE, precum si in Comisia pentru Politica Externa a Senatului Romaniei. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.