Acasă Centru Covasna Covasna: Inspector şcolar, pus sub control judiciar

Covasna: Inspector şcolar, pus sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

131179 – 08092014 – Procurorii DNA Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de Ladislau Lengyel, inspector școlar pentru învățământul primar – secția maghiară din cadrul Inspectoratului Școlar al Județului Covasna, și punerea lui sub control judiciar pentru trafic de influență și luare de mită.

În ordonanța de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut că inspectorul Ladislau Lengyel i-a promis unui candidat la concursul de ocupare a posturilor didactice, organizat la data de 21 iulie 2014, că va interveni pe lângă funcționari din cadrul Ministerului Educației Naționale pentru obținerea subiectelor de examen. Ulterior, inspectorul i-a remis acestui candidat respectivele subiecte.      La data de 23 iulie 2014, conform înțelegerii anterioare, pentru „serviciile” sale, inspectorul a primit de la acea persoană 600 de lei.

În luna mai 2014, Ladislau Lengyel, în calitate de inspector școlar, a efectuat o inspecție specială la o școală gimnazială și a acordat notă maximă unei învățătoare, în mod nemeritat.

În legătură cu aceste acțiuni, la 21 și 24 iulie 2014, inspectorul a primit de la soțul învăţătoarei, alimente în valoare de 150 de lei.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inspectorul şcolar trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a județului Covasna, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului; să nu exercite profesia de inspector școlar; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Lui Ladislau Lengyel i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, controlul judiciar poate fi înlocuit cu arestul la domiciliu sau arestarea preventivă.

Procurorii au beneficiat în această cauză de sprijinul de specialitate al SRI, se precizează într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.