Acasă Centru Covasna Covasna: Kelemen Hunor: Proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc „nu pune sub...

Covasna: Kelemen Hunor: Proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc „nu pune sub semnul intrebării statalitatea”

DISTRIBUIȚI

131417 – 18092014 – Proiectul de autonomie a Tinutului Secuiesc este un proiect european, care „nu pune sub semnul intrebarii statalitatea” si „nu este ceva extravagant, care nu ar avea un precedent european”, a declarat joi, la Sfantu Gheorghe, presedintele UDMR Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat ca varianta de lucru a proiectului de autonomie a Tinutului Secuiesc vehiculata in presa a fost modificata la cateva articole. „Nu sunt modificari substantiale, dar sunt nuante importante”, a spus presedintele UDMR, potrivit Ziare.com.

„Este un proiect european, un proiect extrem de detaliat si in acelasi timp nu pune in niciun articol sub semnul intrebarii statalitatea si apartenenta acestei regiuni de statul roman”, a explicat Kelemen Hunor. In opinia sa, informatiile vehiculate de media in ultimele zile „sunt manipulari, sunt incercari de distorsionare a ceea ce gandim noi”.

„Cei care vor citi acest proiect isi vor da seama ca nu este altceva decat doleanta comunitatii maghiare de a asigura un cadru institutional pentru pastrarea identitatii nationale”, a adaugat liderul UDMR, la o intalnire cu jurnalistii locali.

Kelemen Hunor a subliniat ca este important ca toata lumea, inclusiv „partenerii externi”, sa inteleaga ca ceea ce se doreste prin acest proiect se incadreaza in acele 14 modele de autonomie existente in Uniunea Europeana.

Presedintele UDMR prezinta, joi dupa-amiaza, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, detaliile proiectului UDMR privind statutul de autonomie.

Proiectul de autonomie va fi postat si pe site-ul UDMR. – PROMPT MEDIA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.