Acasă Sud Dambovita Dâmboviţa: ACL va cere încetarea mandatului pentru aleşii locali care migrează

Dâmboviţa: ACL va cere încetarea mandatului pentru aleşii locali care migrează

DISTRIBUIȚI

130968 – 03092014 – Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat, la Targoviste, ca Alianta Crestin Liberala (ACL) va ataca in contencios administrativ si va cere obligarea in instanta a autoritatilor locale sa constate incetarea mandatelor alesilor locali care isi vor schimba partidul dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta care le permite acest lucru.

Orban a explicat ca se vor face atatea actiuni cati alesi locali vor decide sa plece din partidele lor.

„Vom ataca in contencios administrativ orice autoritate locala care refuza incetarea mandatului alesilor locali care si-au schimbat culoarea politica. In mod evident, cu fiecare atac in contencios vom invoca exceptii de neconstitutionalitate astfel incat Curtea Constitutionala sa aiba atatea schimbari de partid politic cate vor face alesii locali, atatea exceptii de neconstitutionalitate. De asemenea, si aici este lucrul cel mai important care reprezinta si un mesaj pentru alesii locali, vom solicita atat in atacul in contencios cat si in sesizarea Curtii Constitutionale incetarea mandatului oricarui ales local care si-a schimbat partidul politic dupa emiterea ordonantei si care va

refuza sa revina la partidul politic dupa declararea ordonantei ca neconstitutionala. Atat timp cat Curtea Constitutionala declara ca neconstitutionala aceasta ordonanta, noi vom solicita Curtii Constitutionale ca, in pronuntarea pe care o va face, sa anuleze orice fel de efect al ordonantei neconstitutionale. Ca atare, sa oblige orice ales local care si-a schimbat partidul politic sa revina in partidul politic in care era inainte de ordonanta, iar in caz contrar, in cazul in care refuza sa revina in partidul politic, sa-si piarda mandatul”, a afirmat liderul PNL, potrivit Ziare.com.

Ludovic Orban, care de saptamana trecuta este si co-presedinte al ACL Dambovita alaturi de liderul PDL Dambovita Iulian Vladu, a mai spus ca „imediat dupa publicarea OUG” care permite trecerea alesilor locali de la un partid la altul ACL va sesiza Avocatul Poporului.

„Nu ne asteptam la niciun fel de reactie din partea lui Victor Ciorbea, care la batranete s-a vandut pentru o functie catre PSD si care nu credem ca mai poate sa iasa din starea de slujitor al PSD. Cu toate astea, vom incerca, in speranta ca aceasta institutie fundamentala a democratiei care este Avocatul Poporului va face ceea ce e normal si corect”, a mai spus Orban. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.